Simona Halep, locul 21 WTA, a fost învinsă, miercuri, cu scorul de 7-6 (1), 6-3, de americanca Danielle Collins, locul 9 WTA şi cap de serie numărul 7, în turul al doilea al turneului de la Roma.

Meciul a fost în impas, posesia fiind împărțită egal între echipe. La scorul de 3-4, Halep a alunecat și și-a „îndoit” glezna dreaptă, amintind de accidentarea gravă suferită anul trecut, tot la Roma. Din fericire, ea a reușit să continue meciul fără să solicite îngrijiri medicale.

Fără un scor favorabil după imensul efort depus, Halep a cedat brusc, probabil şi din cauza problemei de la gleznă, nu însă fără luptă. Românca a continuat să alerge cu disperare după fiecare minge, dar impresia lăsată a fost una de neputinţă, în faţa agresivităţii neobişnuite a adversarei.

În acest moment, Simona Halep ocupă locul 19 WTA în clasamentul live, dar mai poate coborî în ierarhie. Simona Halep a câştigat ediţia din 2020 a turneului de la Roma, iar anul trecut a părăsit competiţia în turul al doilea, după ce a suferit o accidentare gravă la gamba stângă, care a privat-o de cea mai mare parte a sezonului.