Viitorii ingineri din Iasi au reusit sa construiasca cel mai durabil pod din lume. Modelul de 79 de kg, înscris în competiția internațională, a primit premii la mai multe categorii, dintre care cea mai importantă este rezistența. Podul, conceput și construit în întregime de studenți, poate fi construit și la scară reală. Și dacă ne uităm la infrastructura din țara noastră și la podurile dăunătoare, se pare că doar proiectele viitorilor ingineri pot salva ceva.

Un vis s-a împlinit după șapte luni de muncă titanică. Patru studenți de la Facultatea de Construcții a Universității de Tehnologie Iași au lucrat zi și noapte pentru a participa la concursuri internaționale. Și au reușit. Au venit acasă cu premiul întâi pentru cel mai puternic pod. Cei patru studenți sunt: Bahrin Catalin,Popescu Nicoleta,Irina Şcunde și Boacă Gheorghiţă, şef lucrări.

În clasamentul general, Universitatea Tehnică din Iaşi a terminat pe locul al II-lea. Este una dintre cele mai bune clasări din istoria participărilor echipelor studențeşti la acest tip de competiție.