Mesele la restaurant ne vor costa mai mult. Acest lucru se datorează faptului că statul vrea să impoziteze proprietarii mai sever. Aceștia vor trebui să plătească un impozit de 1% din cifra de afaceri, pe lângă TVA care crește la 9%. Acestea nu sunt singurele majorări anunțate. Coaliția de guvernământ speră ca până la sfârșitul lui 2023 să câștige peste 15 miliarde de lei și mai mult la buget.

De la 1 august, restaurantele vă vor plăti un impozit mai mare, 1% din cifra de afaceri. Iar de anul viitor, TVA-ul în întreaga industrie Horeca va crește de la 5 la 9 la sută. Majorările vor fi decontate… de către clienți pe factură. Și asta după un an în care prețurile au crescut deja cu cel puțin 20%.

De asemenea, de anul viitor vor fi introduse și alte măsuri, datorită cărora guvernul caută bani de la buget: TVA de 19% la băuturile care conțin zahăr, dar și taxe mai mari la tranzacțiile imobiliare și imobiliare. În schimb, în ​​mai puțin de o lună, de la 1 august, dezavantajele vor fi plătite scump: acciza la țigări și băuturi alcoolice va crește, iar impozitele pe piața jocurilor de noroc vor ajunge la 40%. Pe baza acestor fonduri, statul estimează că va câștiga în plus 2,2 miliarde de lei.