Regulamentul de organizare a şcolilor a suferit o modificare foarte importantă! Potrivit noilor reguli, elevii nu mai pot fi exmatriculaţi.

Ministrul Educației consideră că dreptul la educație este constituțional. Pe cale de consecință, expulzarea nu poate avea loc decât în ​​cazul învățământului gimnazial superior, întrucât depășirea acestui reper nu este obligatorie, argumentează Sorin Cîmpeanu.

Noua ordonanță de organizare școlară elimină și orice confuzie în ceea ce privește colectarea banilor de la părinți. Până acum, a fost doar o regulă de valență de recomandare, care – după cum știm – a fost adesea încălcată. Acum este ordine și vor fi consecințe.

În ceea ce privește notele pe care le vor primi elevii, metoda de calcul rămâne aceeași. Elevii trebuie să aibă trei note mai mici decât numărul de ore săptămânal al materiei. De exemplu, dacă un elev are 3 ore de matematică pe săptămână, asta înseamnă – la sfârșitul anului – trebuie să aibă minim 6 note. Nota finală va fi media lor aritmetică.

 

Sursă: ObservatorNews