În Baia Mare, temându-se de facturile mari la gaze, oamenii golesc curțile de lemn din ocolirea forestieră, un metru cub de lemne costă 270 de lei, cu 10% mai mult decât anul trecut. Ceva mai departe în depozit, tariful crește la 320 de lei, pentru că se adaugă și costurile de transport, dar stocurile de cherestea s-au epuizat foarte repede.

Față de aceeași perioadă a anului trecut, cererea a crescut cu 30%.Până la sfârșitul anului. Iulie, 2800 de metri cubi au fost deja livrați la Baia Mare, 8.000 de metri cubi urmând să fie depășiți până la finalul anului.

La nivelul județului Maramureș, dacă erau necesari 32.000 de metri cubi în 2021, ajunsese deja la 25.000 de metri cubi în primele șapte. luni ale acestui an. În casele particulare, prețul este ceva mai mare, deși anul trecut metrul cub era de până la 270 de lei, acum poate ajunge și la 400 de lei. Oamenii încă preferă acum să facă efort să nu sufere de frig iarna.Specialiștii preconizează că prețul de achiziție va creşte din nou din toamnă.