Potrivit unui proiect de ordonanță de urgență publicat miercuri seara de Ministerul Muncii, profesorii ar  primi încă 4% în plus la salariu de luna viitoare. Majorarea salarială prevăzută, vizează toate categoriile de personal plătit din fonduri publice.

„Prin excepţie de la prevederile alin.(1) și prin derogare de la prevederile art.38 alin.(4) și alin. (41) lit.c) din Legea-cadru nr.153/2017, cu modificările și completările ulterioare, începând cu luna august 2022, cuantumul brut al salariilor de bază, soldelor de funcţie/salariilor de funcţie și indemnizaţiilor de încadrare lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se majorează cu 1/4 din diferenţa dintre salariul de bază, solda de funcţie/salariul de funcţie, indemnizaţia de încadrare prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, pentru anul 2022 şi cel din luna decembrie 2021.” se arată în comunicatul postat de Ministerul Muncii.

Unul dintre motivele pentru care este justificată urgența adoptării este faptul că pentru toți bugetarii nu au fost date majorări în ultimii doi ani, cu excepția celor din sănătate, a profesorilor și personalului din învățământ, care au primit doar cei 4% la începutul anului.