Municipalitatea botoșăneană a fost printre primele instituții din țară care a depus un proiect de finanțare după lansarea apelului general către toate UAT-urile de către Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Proiectul în valoare de 5 milioane de lei a fost depus de Primaria Municipiului Botoșani în dimineața zilei de vineri.

„Continuăm înlocuirea tuturor lămpilor de iluminat stradal din Municipiul Botoșani. Astfel, prin acest proiect ne propunem schimbarea a 1335 de corpuri de iluminat vechi cu altele noi cu LED și sistem de telegestiune, urmărind în același timp economia energetică, creșterea numărului de ore de funcționare precum și diminuarea emisiilor de CO2 în regim de funcționare 100%.” a declarat primarul Cosmin Andrei.

Momentan se montează alte 401 corpuri noi de iluminat în zonele Manolești Deal, Str. Pacea, Mihail Kogălniceanu, Primăverii, Octav Onicescu, Marchian, Cuza Vodă, Petru Rareș, Calea Națională, Cornișa, Ștefan Luchian, Armoniei, alei pietonale în Parcul Curcubeului, Aleea Curcubeului, Aleea Cinema, Aleea Pacea.