Un nou caz de infecție cu virusul West Nile este tratat la Spitalul Universitar de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva ”Iași. Este o femeie de 48 de ani care a fost adusă la spital cu ambulanța după o cădere de la același nivel (de la picioare) în podgoria în care lucra, a declarat dr. Florin Roșu, șeful Spitalului de Boli Infecțioase. Inițial, cu suspiciunea de accident vascular cerebral, femeia a fost transportată la Spitalul Clinic de Urgență din Iași iar după un CT și un consult neurologic au exclus această suspiciune și a fost îndrumată la Spitalul de Boli Infecțioase.

La examenul clinic pacienta avea febră de 38 de grade C, cefalee, amețeli și vărsături. Echipa medicală a procedat la efectuarea unei puncție lombară, care a confirmat diagnosticul inițial de meningită, pentru care imediat s-a început tratament: antibioticoterapie și medicamente anti-edem pentru creier.

Simptomele bolii cu acest virus pot fi confundate cu cele ale unei viroze respiratorii, dar pot provoca și meningită, așa cum este cazul pacientei. Ea a precizat că a avut simptome evidente de slăbiciune fizică (oboseală) și o durere de cap care au durat aproape o săptămână.

Pacienta urmează un tratament simptomatic și specific pentru infecția cu virus West Nile și primește tot sprijinul emoțional și psihologic de care are nevoie deoarece a avut atacuri de panică, insomnie și continuă să se confrunte cu un sindrom de anxietate care probabil a fost exacerbat de situația medicală. Simptomele specifice infecției West Nile s-au îmbunătățit, iar medicul curant vorbește constant cu pacienta pentru a o liniști, ceea ce este esențial pentru evoluția ei de succes.