Actuala listă a concediilor medicale pe care le pot primi angajații va fi extinsă, în conformitate cu proiectul care a primit luni votul favorabil al senatorilor, pentru a adăuga unul pentru cei care îngrijesc persoane care îndeplinesc criteriile gradului de handicap care se află pe prima astfel de cerere. . Acest concediu poate dura până la 30 de zile și este disponibil numai pentru cei care au fost angajați timp de cel puțin șase luni în ultimul an.

Astfel, fiecare salariat va avea dreptul să solicite concediu și beneficiul aferent dacă efectuează îngrijirea unei persoane care îndeplinește criteriile medicale și psihosociale de recunoaștere ca handicap, constatate la prima moțiune, în conformitate cu prevederile proiect de lege, care după un vot în Senat trece la votul decisiv al deputaților.ca atunci când angajații au grijă de persoane bolnave de cancer sau de un copil bolnav.

Anul acesta a apărut un alt tip de concediu medical plătit. Mai exact, din aprilie, persoanele care îngrijesc bolnavi de cancer pot solicita 45 de zile de concediu plătit pe an. Apoi, pentru că am menționat concediul pentru îngrijirea unui copil bolnav, este de dorit modificarea regulilor de acordare a acestuia printr-un proiect de lege recent publicat, astfel încât angajații să poată folosi concediul medical pentru îngrijirea unui copil bolnav până când copilul ajunge la spital. 12 ani, nu doar șapte așa cum este astăzi.