În Moldova, vremea pentru această dată va fi caldă încă de la începutul săptămânii, cu valori medii zilnice care vor crește de la 18 grade în prima zi la 21-22 de grade în 18 octombrie, iar minimele cresc de asemenea treptat, ajungând la 4-7 grade.Răcirea vremii se va intensifica în zilele de 20 și 21 octombrie, când temperatura maximă se va situa în jurul a 10 grade C, iar cea minimă doar 0 – 2 grade C.

Din 23 octombrie până la sfârșitul lunii, temperaturile sunt estimate peste normele climatice, media maximă regională este de 17-19 grade și minimă de 6-8 grade.Se vor semnala precipitații slabe în 19 și 20 octombrie. iar in restul intervalului regimul pluviometric va fi in general insuficient, insa in a doua saptamana vor fi intervale in care sunt posibile precipitatii.

La munte, în primele trei zile din intervalul de prognoză, temperaturile maxime medii în zonă vor fi de 12-14 grade, iar cele minime vor fi de 3-5 grade. Vremea se va răci brusc pe 20 și 21 octombrie, când se ating maxime în jur de 4 grade și minime negative în cea mai mare parte a zonei montane, cu o medie de -4 grade. Pentru a doua săptămână de anticipare sunt așteptate maxime în general peste 10 grade cu minim 3-4 grade în medie. Local și periodic se vor produce puține precipitații în zilele de 19 și 20 octombrie, când în munții ploile se vor transforma în ploaie cu ninsoare și ninsoare. Probabilitatea de precipitații va fi destul de mare și după 23 octombrie.