În ultimele trei zile, pompierii botoșăneni și serviciile voluntare pentru situații de urgență din județ au intervenit pentru a stinge 11 incendii de vegetație uscată care au afectat o suprafață de peste 20 de hectare. Acestea au avut loc pe raza localităților: Trușești, Dimăcheni, Mileanca, Dorohoi, Săveni, Flămânzi, Ionășeni, Sârbi, Mihai Eminescu și Hudești. Cei peste 80 de pompieri militari și voluntari au depus un efort considerabil pentru a opri propagarea flăcărilor.

Intervenții au fost înregistrate la: Dimăcheni, unde au ars aproximativ 10 hectare de miriște. Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi și membrii serviciului voluntar din comună au reușit să protejeze culturile învecinate, dar și utilajele agricole aflate în apropiere, Ionășeni, unde au ars o combină agricolă și jumătate de hectar de miriște, Mihai Eminescu, unde au ars un autoturism și 1,5 ha de grâu.

IJSU reamintește că incendierea vegetației uscate este interzisă, pentru că poate pune în pericol viața oamenilor, poate distruge habitatul unor animale, poate afecta gospodăriile, locuințele, rețelele de electricitate, pădurile sau culturile agricole. Vântul contribuie la propagarea flăcărilor, iar dacă incendiile se manifestă aproape de locuințe, pericolul este și mai mare.