Un caz cutremurător a șocat o țară întreagă în urmă cu două luni, când o mamă şi-a aruncat cei doi copii de la etajul I al unui hotel din municipiul Botoşani. Băiețelul de 2 ani a murit la spital, iar fratele lui, de 3 ani, Gabriel, a supraviețuit și sâmbătă s-a întors acasă, după 2 luni de comă.

Cu toții am rămas așa înmărmuriți în urmă cu câteva luni, când am văzut o știre despre o mamă care a făcut o formă de depresie și și-a aruncat copiii de la etaj, încercând apoi să-și ia viața și ea. Din păcate, unul dintre copii a decedat, cel mai mic, și Gabriel a supraviețuit printr-o minune de la Dumnezeu, și bineînțeles prin mâna medicilor care l-au îngrijit. A fost o perioadă destul de îndelungată în comă la Iași, a fost la două spitale, am fost de două ori și l-am vizitat, am avut discuții cu tatăl acestuia, apoi a venit aici în București.

La început ne spuneau medicii că sunt șanse foarte mici ca acest copil să scape. Acum Gabriel este în grija tatălui și în cursul zilei de sâmbătă s-au întors acasă, la Botoșani. Desigur, este în evidența Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului, necesită întâlniri în prezența tatălui, discuții cu psihologi și în egală măsură o verificare periodică a stării de sănătate pentru că, totuși, au fost operații mai multe, dar e bine când totul se termină cu bine”, a declarat ministrul Familiei, Natalia Intotero, la Puterea Știrilor.

Scenele de o cruzime ieșită din comun s-au petrecut în august în incinta unui hotel din Botoșani. Însoțită de cei doi copii, la miezul nopții, femeia a intrat pe terasa hotelului, situată la etajul 1 și și-a aruncat copiii de la etaj. Apoi, a amenințat că se sinucide. În scurt timp, forțele de ordine au împânzit zona. A fost adus inclusiv un negociator. Ulterior, mama a fost internată la Spitalului Mavromatii din Botoșani, pe secția de Psihiatrie.