Frică, panică dar și dorința de a răzbuna atacul fără precedent al organizației Hamas sunt sentimentele pe care le încearcă în aceste zile unii dintre românii stabiliți în Israel. Groaza este împărtășită de preotul Cristian Buhaciuc și un grup de 46 de pelerini din Botoșani, care se află într-un pelerinaj la locurile sfinte.

Am fost astăzi (luni, n.r.) în Ierusalim și au explodat șapte rachete, interceptate în aer de armata israeliană, cu ajutorul scutului anti-aerian. Suntem cazați în Bethlehem și noaptea se aud foarte multe avioane de vânătoare, care merg spre Fâșia Gaza probabil”, a povestit el pentru Europa Liberă.

Grupul pe care îl conduce nu a întâmpinat alte incidente care să îi afecteze direct pe oameni, astfel că au decis să își încheie pelerinajul la data programată, marți, când vor reveni în țară de la Tel Aviv.

„Când auzi atâtea avioane noaptea, sigur că te sperii, nici nu poți dormi, dar altceva ieșit din comun față de alte dăți nu am întâmpinat, cel puțin grupul nostru. Am mai văzut și eu la știri că alții au avut dificultăți mai mari”, a adăugat preotul pentru publicația citată.

El a mai spus că în vizita din Ierusalim a mai întâlnit și grupuri din Iași și Suceava și că mai sunt pelerini și din alte zone ale țării încă în zona locurilor sfinte.