Zeci de familii și persoane singure din județul Botoșani, aflate în situații financiare dificile, primesc ajutoare de la stat pentru a face față pagubelor materiale și bolilor de care suferă.

Guvernul a aprobat vineri acordarea de ajutoare de urgenţă în valoare de 1,756 milioane de lei pentru sprijinirea a 427 de familii şi persoane singure care se află în situaţii de necesitate din cauza incendiilor sau fenomenelor meteorologice periculoase, ori care au probleme grave de sănătate sau se află în situaţii care pot conduce la apariţia sau sporirea riscului de excluziune socială.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS), 350.000 de lei sunt alocaţi pentru 50 familii şi persoane singure aflate în situaţii de necesitate din cauza incendiilor, care locuiesc în judeţele Alba, Argeş, Bacău, Botoşani, Buzău, Cluj, Constanţa, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Iaşi, Neamţ, Olt, Teleorman, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea.

De asemenea, o sumă de 9.500 de lei merge către o familie din judeţul Dâmboviţa şi alte 2 din judeţul Vaslui care se confruntă cu probleme sociale din cauza alunecărilor de teren şi fenomenelor meteorologice periculoase.

Alţi 1,397 milioane de lei sunt destinaţi pentru 374 familii şi persoane singure din judeţele Alba, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Buzău, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea şi municipiul Bucureşti cu situaţii deosebite determinate de starea de sănătate ori de alte cauze care pot conduce la excluziune socială.

Suma necesară pentru plata ajutoarelor de urgenţă se suportă din bugetul alocat Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.