Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) și organizația Rotary Club din Botoșani au organizat, în perioada 25 – 27 octombrie a.c., o serie de conferințe pe tema consumului de droguri, susținute de un expert antidoping și un fost dependent.

Potrivit unui comunicat al IȘJ Botoșani, activitățile s-au desfășurat sub genericul „Drogurile – de la fascinație la dependență” și s-au adresat liceenilor, cadrelor didactice și medicale și consilierilor școlari deopotrivă.

Au ținut prelegeri prof. dr. Cătălin Țone, expert antidrog și antidoping, și Lucian Ibănescu, fost consumator. Discursurile s-au axat pe educație preventivă, cu scopul de a conștientiza elevii cu privire la consecințele consumului de substanțe psihoactive.

„În cadrul activităților au fost abordate, printr-un discurs adaptat liceenilor, prin  prezentarea experiențelor din viața unui fost consumator  și prin exemple practice și filmulețe educative, aspecte privind prevenirea comportamentului antisocial al elevilor, alegerea anturajului de către aceștia, răspunderea penală asociată consumului de substanțe interzise, dar mai ales efectele dăunătoare ale acestora asupra stării de sănătate”, au precizat oficialii IȘJ.

De asemenea, activitățile interactive și-au propus responsabilizarea elevilor, promovarea unor modele pozitive și reducerea influenței factorilor de risc în consumul de substanțe interzise.

„Realitatea în care trăim, pericolele care atacă viața adolescenților, traficul și consumul de droguri, ne obligă în permanență la noi abordări în lupta antidrog”, au mai punctat reprezentanții IȘJ Botoșani.