Prezent la podcastul de interviuri al „Monitorului de Suceava”, omul de afaceri Valeriu Iftime, patronul echipei de fotbal FC Botoșani, a declarat că există posibilitatea să mute formația de Liga I la Suceava, dacă va primi susținerea necesară din partea autorităților locale.

Cred că la Suceava se putea realiza mai mult dacă eram noi, adică eu, asociații mei, banii și Primăria de aici. La Suceava e mai multă ambiție, mai multă forță în spate, mai multă împingere, sunt multe valori fotbalistice. La Botoșani trăim pe paie, nu prea avem în spate glorii, cum sunt Goian și alți jucători care au cunoscut consacrarea plecând de la Suceava. Asta creează o masă critică de a împinge lucrurile. La un moment dat, am vorbit cu primarul Ion Lungu, să știți. Și acum aș veni! Nu vreau să insist eu foarte tare. Ideea e în felul următor: academia de fotbal trebuie să fie a orașului, nu a mea, chiar dacă mă obligă Federația. Costurile ar fi cam de 500.000 de euro pe an. Primarul a spus că da, se gândește, ar putea să o facă. Eu aș ține echipa aici, dar ai nevoie de o academie puternică și productivă, pentru a crea un cadru de interes în jurul tău. Dacă aduci numai străini, nimeni nu te ia în seamă. Pe de altă parte, există în Suceava, din fericire, o masă de selecție mult mai mare și mai bună”, a declarat Valeriu Iftime pentru Monitorul de Suceava.

În afară de academie, omul de care se leagă succesul fotbalului botoșănean din ultimii ani crede că este nevoie și de o infrastructură adecvată pentru a crea un club solid.

„Da, aș aduce echipa la Suceava, categoric. Nu pot mâine, dar la vară, da. Nu se va mai numi FC Botoșani, se va numi FC… cum vrem noi. E FC Botoșani acum, că sunt eu din Botoșani, orașul n-are nici o acțiune, nici o treabă. Povestea este să ai un stadion cu o anumită rezonanță pe care să poți juca, să fie un stadion sau măcar un proiect de stadion nou, să vină lumea. I-am spus și primarului meu de la Botoșani că m-aș duce oricând în altă parte, la Iași sau la Suceava. Dacă ar fi un proiect și vine cineva foarte serios către noi, eu mut echipa. În acest moment suferim din punct de vedere sportiv, însă salvarea de la retrogradare e o chestie simplă, un mic impuls în iarnă și… dar trebuie să știu unde mă duc. Să stau în Liga I cu un buget de 3-4 milioane pe an nu merge. Ai nevoie de o construcție, de academie, de scouting foarte bun, iar ușor, ușor să vinzi jucători. Țările din fosta Iugoslavie trăiesc din vânzarea de jucători. La un oraș ca Suceava s-ar putea. Sunt oameni de afaceri care ar putea să vină alături de echipă pentru imagine, pentru a-și face reclamă”, a declarat Valeriu Iftime.

De ani buni echipa de fotbal a Sucevei se zbate în anonimatul eșalonului al treilea, Foresta fiind în acest moment amenințată cu falimentul din cauza datoriilor către fisc și către diferiți operatori economici. În contextul în care se bate pasul pe loc de atâta timp, iar iubitorii fotbalului și-au pierdut speranța într-un viitor mai bun, varianta parteneriatului cu Valeriu Iftime merită luată în seamă.