Ministerul Turismului îndeamnă pe iubitorii de cultură să pornească într-o incursiune plină de istorie și poezie, pe „Drumul Luceferilor”, o rută cultural-turistică ce străbate pitorescul județ Botoșani. Această incursiune unică este recunoscută oficial de MEAT și se desfășoară în onoarea scriitorului Mihai Eminescu.

Itinerariul își trage numele din capodopera lirică „Luceafărul” și începe în inima orașului Botoșani, la Biserica Uspenia, locul în care marele poet a fost botezat. Acest punct de plecare marchează începutul călătoriei în viața și operele lui Eminescu.

Călătoria continuă către Ipotești, locul copilăriei poetului, care a influențat profund creația sa poetică. Aici, turiștii pot vizita Memorialul care include casa părintească a lui Eminescu, bisericuța familiei Eminovici și „Lacul cu nuferi”. De asemenea, Observatorul local oferă ocazia de a contempla cerul înstelat, precum și pasiunea poetului pentru astronomie.

„Județul Botoșani a oferit țării, de-a lungul anilor, și alte mari personalități, care și-au înscris numele în patrimoniul cultural românesc și universal. Drept urmare, ruta cultural turistică „Drumul Luceferilor” îi este dedicată și lui Nicolae Iorga, precum și lui George Enescu – simboluri naționale care se regăsesc și pe stema județului”, a scris Ministerul Turismului pe Facebook.