Crimă înfiorătoare în judeţul Botoşani. În loc să meargă la altar alături de iubit, o femeie de 40 de ani şi-ar fi omorât cu cuţitul viitorul soţ, de faţă cu fiica lui de 10 ani. Apoi, ca să scape, le-a spus polițiștilor că s-a sinucis, pentru că era depresiv. 

Medicii legişti au stabilit însă că bărbatul nu putea să îşi provoace singur rănile. Tragedia putea fi evitată. Autorităţile nu au făcut nimic, deşi familia era monitorizată de mult timp din cauza violenţelor şi a consumului excesiv de alcool.

Scenele îngrozitoare s-au petrecut în casa în care cei doi parteneri locuiau alături de fiica din prima căsătorie a bărbatului, o copilă minoră. Într-un moment de furie, susţin anchetatorii, femeia şi-a atacat cu un cuţit iubitul cu care urma să se căsătorească. Victima a fost luată prin surprindere şi nu a mai apucat să se apere. Rana din zona gâtului i-a fost fatală. Fără vreo urmă de remuşcare, femeia a sunat la 112, dar nu ca să-şi recunoască fapta, ci ca să anunţe o sinucidere.

„Nu ştiu ce s-a întâmplat. De multe ori plângea, îşi punea muzică de jale. El de o săptămână şi ceva zicea că este în depresie”, susținea aceasta.

Ca să fie convingătoare, a venit şi cu o poveste în jurul morţii bărbatului.

„A stat la bucătărie. A zis că îşi pune o gură de rachiu. L-am găsit lat. Era băut. Pe jos sânge.Am pus mâna pe el, i-am luat cuţitul de lângă mâna lui”, a continuat femeia.

Mama femeii a bănuit însă ce s-a întâmplat

Eu cred că ea e vinovată. E fata mea.dar altcineva în ogradă nu a intrat! I-am zis: Recunoaşte, că faci ani grei!”, a mărturisit mama suspectei.

„Ne-am mirat, nu o credeam în stare de aşa ceva. în seara respectivă, când s-a întâmplat nenorocirea, era scandal”a spus o vecină a familiei pentru Observator.

Medicii legişti au stabilit că rănile găsite pe corpul bărbatului nu puteau fi provocate decât de un agresor. După anunţul decesului, o altă fiică a bărbatului a confruntat-o pe principala suspectă. Femeia n-ar fi la primul act de violenţă, mărturiseşte una dintre fiicele victimei.

Femeia avea antecedente violente

Din câte am înţeles de la fostul ei soţ, mi-a spus că i-a băgat cuţitul în piept.. M-a sunat ea, mi-a spus că tata s-a înţepat puţin la gât. Nu m-am panicat. Prima dată a spus că l-a găsit lat la bucătărie, apoi că l-a găsit în cameră”, a povestit fiica femeii acuzate de crimă.

Relaţia dintre cei doi ar fi fost presărată cu scandaluri, iar multe dintre certuri s-ar fi terminat cu violenţă, recunosc asistenţii sociali din comună.

Era în atenţia noastră. Mergeam în vizită, îi găseam relativ bine. Din discuţiile avute cu vecinii, se consuma mult alcool. Mai erau şi certuri, discuţii aprinse. Se ameninţau unul pe altul”, precizează Elena Motric, asistent social, pentru sursa citată.

Cu toate acestea, autorităţile locale nu au luat nicio măsură. Cei doi se ştiau din tinereţe, când au avut relaţie, dar fiecare a mers pe drumul său în viaţă. Au reluat legătura în urmă cu trei ani, după ce bărbatul a rămas văduv şi cu patru copii în grijă. Femeia, căsătorită la vremea respectivă şi mamă a patru copii, a divorţat şi s-a mutat acasă la victimă. Fiica de 10 ani a bărbatului este acum în grija unei surori. Femeia este în arest pentru următoarele 30 de zile.