Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) și Filarmonica „George Enescu”  invită peste 600 de elevi din județul Botoșani la concertul educativ „Călătorii muzicale”, care se va desfășura pe 6 noiembrie a.c., de la ora 12:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, informează IȘJ într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, concertul este dedicat elevilor din ciclurile gimnazial și liceal, lucrările incluse în program fiind selectate ținând cont de particularitățile de vârstă și de dezvoltare ale copiilor care frecventează cursurile învățământului preuniversitar și de conținuturile programei școlare pentru educația muzicală.

Muzica este parte esențială a unei educații ce dezvoltă creativitatea, stimulează memoria, amplifică curiozitatea, generând o stare de bine. Concertul oferă elevilor oportunitatea de a experimenta muzica live, de a explora lumea muzicală în toată frumusețea ei. Propunem un program muzical pentru atragerea, educarea și formarea elevilor ca parte a publicului tânăr. Ne dorim ca prin experiența unor concerte de acest gen, elevii să simtă energia constructivă a muzicii, încurajându-le astfel cultivarea unei receptivități la frumos și alegerea muzicii ca prezență constantă și formativă în viețile lor”, subliniază reprezentanții IȘJ Botoșani.