Trei arbori ornamentali de pe strada Marchian au fost mistuiți de flăcări, vineri seară, cauza probabilă a aprinderii fiind o țigară aruncată la întâmplare.

Au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului din Botoșani, care au stins flăcările înainte ca acestea să se extindă spre acoperișul unei terase.

Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) subliniază că respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de fumat.

„Nu aruncați mucurile de țigară pe jos, în special în apropierea locuinței, a magaziilor de lemne, a depozitelor de furaje sau a adăposturilor de animale. Dacă sunteți în autoturism și fumați, aveți grijă să nu aruncați restul de la țigară pe geam pentru că puteți incendia vegetația uscată de pe marginea drumului sau copacii. Dacă fumați într-o încăpere, folosiți o scrumieră potrivită, grea, care să nu se răstoarne uşor și să fie confecţionată dintr-un material ce nu ia foc. Puteți pune în scrumieră puţină apă, care va favoriza stingerea rapidă a resturilor de ţigări”, sunt indicațiile IJSU Botoșani.

Reprezentanții instituției recomandă, de asemenea, evitarea fumatului în timpul șederii în pat sau în fotoliu.

„Este foarte probabil să aţipiţi şi să daţi foc la pat sau la fotoliu. Mucurile de ţigară incandescente pot cădea pe covor sau pe orice alt material combustibil și astfel poate lua foc întreaga locuinţă. Stingeți țigara în scrumieră, niciodată în coșul de gunoi și nu lăsați scrumul sau țigara să ardă în scrumieră”, mai transmite IJSU.

(imagini trimise de un martor)