Ministerul Mediului ia în calcul pentru viitoarele finanţări prin Programul Rabla să limiteze folosirea voucherelor obţinute în urma casării autoturismelor vechi doar la achiziţionarea de maşini fabricate în România.

Potrivit ministrului, unul dintre aspecte ar putea viza chiar valoarea maximă a unui autoturism care poate fi achiziţionat cu asemenea vouchere.

Va trebui să discutăm dacă mai cumpărăm maşini foarte scumpe cu voucherul Rabla sau nu. La fel cum este adevărat, nu pot să nu mă gândesc la cei doi producători de autoturisme din România, care sunt şi foarte mari angajatori şi care contribuie semnificativ la Produsul Intern Brut al României; şi cred că atunci când discutăm despre aceste programe, finanţate din bugetul naţional, nu din alte surse, ar trebui să luăm în considerare şi aceste interese naţionale”, a precizat Mircea Fechet potrivit Rador.

În ceea ce priveşte programul „Casa verde fotovoltaice”, ministrul Mircea Fechet a afirmat că, momentan, acesta este suspendat de Curtea de Apel Oradea, însă se intenţionează găsirea cât mai repede a unor soluţii pentru deblocarea lui.

„Mă aştept în următoarele zile să avem nişte propuneri concrete, fie să aşteptăm să ne judecăm, fie să reluăm cumva programul, fără a pune oamenii pe drumuri din nou. Cu alte cuvinte, toţi cei care au aplicat deja să folosească documentele deja depuse şi să reluăm cumva programul cu speranţa că îl vom debloca, sau, ca ultimă soluţie la care vreau să nu ajungem vreodată, este lansarea unui nou apel”, a adăugat ministrul Mediului.