Detalii şocante ies la iveală în cazul crimei din Botoşani, unde o femeie şi fiica ei de 14 ani au fost găsite fără suflare într-o locuinţă. Cele două stăteau acolo de câteva zile singure, după ce femeia s-ar fi certat cu soţul ei, care a devenit între timp principalul suspect în acest caz.

Femeia se mutase de curând împreună cu fiica sa în casa bătrănească din comuna Manoleasa de frica soţului cu care se tot certase în ultima perioadă. O vecină care a vrut să le ducă de mâncare a fost cea care le-a găsit pe cele două fără suflare.

Am strigat în faţa casei, am strigat şi nu a ieşit nimeni. Dacă nu a ieşit am pus mâna pe clanţă şi am apăsat şi am deschis. Am văzut că uşa era neîncuiată. Când am deschis în partea cealaltă un fum aşa de dens, mare că nimic nu se vedea nimic acolo. Doamne ce fum. Zic tu aici e un fum, încă cu telefonul în mână. Am pus un picior şi am dechis uşa să iasă fumul şi am ieşit afară că m-am înfricoşat”, a povestit o bătrână pentru Observatornews.ro.

Deoarece casa a fost cuprinsă de un incendiu, anchetatorii au bănuit iniţial că cele două au murit intoxicate cu fum, dar ulterior aceştia au decoperit, însă, că femeia fusese înjunghiată în zona gătului, iar adolescenta a fost bătută. Localnicii din comună sunt şocaţi de cele întâmplate.

„Stau aici aproape de noi, le ştiu de copile că se jucau cu fata mea. Fete liniştite, deci nu făceau probleme. Erau retrase, nu aveau prea mult anturaj cum sunt tinerii din ziua de astăzi”, spune un sătean.

Un prim suspect este chiar soţul femeii care a fost audiat de anchetatori, iar în continuare este căutată arma cu care ar fi fost omorâtă femeia.

„Urmează ca în urma cercetărilor să fie stabilite cu exactitate împrejurările în care s-au produs faptele precum şi persoanele implicate în vederea tragerii acestora răspundere penală”, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.