Un bărbat de 48 de ani din Botoșani a recurs la un gest extrem după ce și-ar fi pus singur diagnosticul de pe internet.

Crezând că suferă de o boală incurabilă, a decis să termine socotelile cu viața. Soția l-a găsit într-o baltă de sânge și a sunat la 112.

În ultimele două luni, bărbatul făcuse mai multe analize în ambulatoriu, crezând că ar putea suferi de o boală incurabilă. Măcinat de gânduri negre, a încercat în cele din urmă să-și ia viață. A fost găsit la timp de șotie și salvat de medicii de la Spitalul Județean.

„Din discuțiile pe care le-am avut cu familia, a reieșit că nu s-a confirmat acel diagnostic pe care îl presupunea el că îl are. Dar avea o stare mai depresivă în ultimele două săptămâni, accentuată în ultimele zile”,  declarat medicul Monica Adăscăliței, managerul unității sanitare.

Specialiștii spun că tot mai mulți oameni înlocuiesc analizele și diagnosticul pus de un specialist cu informații găsite pe internet.

„Această autodiagnosticare influențează atât starea psihică, cât și fizică ceea ce determina acea persoană să aibă o reacție acută la stres, adică un comportament exagerat. Ar fi de preferat să verifice de cel puțin două ori cu specialiștii, dacă diagnosticul respectiv este cel corect”, a precizat psihologul Ștefan Bazil.

Bărbatul este internat acum la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași, unde a fost transferat pentru investigații și tratament de specialitate.