Mai multe unități de învățământ din județul Botoșani au marcat, joi, Ziua Mondială a Filosofiei, organizând activități tematice și dezbateri coordonate de profesorii care predau discipline socio-umane.

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) transmite că acțiunile derulate au vizat importanța cunoașterii filosofice pentru dezvoltarea armonioasă a viitorului adult, precum și creșterea preocupării pentru respectarea demnității umane.

„Suntem conștienți de nevoia transmiterii și însușirii principiilor și valorilor, de forța fiecăruia dintre noi de a contribui la tot ce presupune dezvoltarea vieții personale ca sursă pentru marea comunitate. Capacitatea de a te observa pe tine însuți, capacitatea de a schimba ceea ce este necesar a fi schimbat cu scopul de a contribui la o lume mai bună pot constitui premisele dobândirii demnității umane. Sărbătoare cu har și inspirație, dragi cadre didactice!”, a afirmat inspectorul școlar general Bogdan Suruciuc.

Activitățile din școli au inclus dezbateri academice, interpretarea unor texte filosofice și a unor simboluri antice, expoziții de desene, prezentări, teatru tematic, mese rotunde, concursuri de minieseuri filosofice.