În cursul săptămânii viitoare va fi semnat acordul de mediu pentru tronsonul Pașcani – Suceava al autostrăzii A7, care va străbate și județul Botoșani. Anunțul a fost făcut de deputatul Gheorghe Șoldan, după o discuție cu președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Laurențiu – Alexandru Păștinaru.

„Zilele trecute am avut o întâlnire cu domnul Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, care mi-a transmis că după semnarea acestui acord de mediu, va face tot posibilul ca până la finele acestui an să fie scoase la licitație lucrările pentru construcția tronsonului Pașcani – Suceava”, a spus Șoldan.

Autostrada Pașcani – Suceava va avea o lungime totală de aproximativ 62 de kilometri, iar viteza proiectată va fi de 120 km/h.

Traseul autostrăzii va traversa teritoriul județului Iași pe o lungime de 12,3 de kilometri, județul Botoșani, pe o lungime de 6,5 kilometri, și județul Suceava pe o lungime de 43,2 kilometri, pe traseul Dolhasca – Liteni – Fântânele – Udești – Verești – Salcea – Dumbrăveni – Suceava.