Peste 250 de elevi și cadre didactice din Botoșani au participat la un curs de educație juridică susținut de judecătorul Cristi Danileț. Organizată la inițiativa Asociației „Voci pentru Democrație și Justiție”, prelegerea a avut loc, vineri, în Aula „Magna” a Colegiului Național „A.T. Laurian”.

„Ora de juridic” a fost adresată elevilor din clasele a VI-a – XII-a, provenind din 12 unități de învățământ din municipiul Botoșani, având drept scop promovarea unei culturi juridice menite să încurajeze respectul față de lege și atitudinea civică în rândul acestora.

Judecătorul Cristi Danileț le-a transmis elevilor informații esențiale despre legislația în vigoare, respectarea legii, Codul Penal și Codul Civil. Printr-o abordare interactivă și deschisă, elevilor li s-au propus exerciții de imaginație și le-au fost prezentate exemple concrete din sala de judecată.

Tinerilor le-a fost încurajată libertatea de exprimare, aceștia căutând împreună soluții corecte din punct de vedere legal pentru combaterea consumului de substanțe interzise, eliminarea bullying-ului, respectarea regulilor de circulație și protecția datelor cu caracter personal.

„Prin educarea juridică a elevilor și facilitarea accesului la cunoștințele fundamentale de drept, ne dorim să creăm din școală un mediu sigur pentru elevi și cadre didactice, obținând beneficii majore pentru societate și pentru viitorii cetățeni responsabili. Educația juridică reprezintă o necesitate și o preocupare constantă în contextul social actual pentru formarea viitoarelor generații”, a afirmat Bogdan Suruciuc, șeful Inspectoratului Școlar Județean.