Botoşăneanul Vlad Plăcintă, președintele organizației „Salvează o inimă”, a fost nominalizat la Gala „Omul Anului 2023”, organizată de Televiziunea Română. În finala competiției au ajuns doar 13 români care s-au remarcat cu realizări excepționale în diferite domenii de activitate.

„Cu recunoștință în suflet, îmi îndrept cuvintele către fiecare dintre voi, mărturisindu-vă că sunt profund onorat să fiu numărat printre cei 13 eroi nominalizați la Gala Omului Anului, organizată de TVR. Privind în urmă la drumul parcurs, la momentele care mi-au sculptat existența, simt că fiecare pas a fost îndrumat de un scop mai mare decât mine”, a anunțat Vlad Plăcintă pe Facebook.

Campania a debutat pe 9 noiembrie, iar câștigătorul va fi ales în baza votului publicului și a unui juriu format din cinci personalități selectate de postul public de televiziune. Gala se va desfășura pe 1 decembrie, în splendoarea Palatului Regal.

„Aceasta nu va fi doar o celebrare a realizărilor individuale, ci și un prilej de a reflecta la impactul și semnificația gesturilor noastre, fiecare portret dezvăluind esența a ceea ce înseamnă să fii un erou în cotidian. Fie ca această experiență să fie un far călăuzitor pentru toți și să ne reamintească că, în spatele fiecărui gest nobil, stă o inimă care bate în ritmul altruismului și al speranței. Vă mulțumesc că sunteți alături de mine în această călătorie. Slavă lui Dumnezeu pentru toate!”, a mai transmis Vlad Plăcintă.

Câștigătorul Galei „Omul Anului 2023” a TVR va fi anunțat pe 20 decembrie.

De-a lungul timpului, Asociația „Salvează o inimă” a strâns peste 8 milioane de euro. Cu acești bani a sprijinit 442 de copii și tineri diagnosticați cu afecțiuni grave, care aveau necesitau intervenții medicale complexe și costisitoare.