Ministerul Mediului a anunțat, marți, semnarea acordului de mediu pentru Autostrada Pașcani – Suceava, care va traversa județele Iași, Botoșani și Suceava.

„Mă bucur că prin semnarea acestui acord de mediu mai adăugăm o bornă la autostrada A7, un important proiect de infrastructură rutieră din România. Este o investiţie majoră pentru prezent, dar mai ales pentru viitor”, a declarat ministrul Mediului, Mircea Fechet.

El a precizat că autostrada se află în vecinătatea a numeroase arii naturale protejate de interes naţional şi comunitar şi devine o legătură între ele, „o oportunitate pentru oameni, români şi străini, de a descoperi frumuseţile zonei şi va aduce un echilibru de dezvoltare între regiunile ţării noastre”.

„Sunt convins că A7 va duce la dezvoltarea acestei zone a ţării noastre, va susţine dezvoltarea economiei şi a turismului. Moldova este o zonă dăruită cu o natură superbă, cu multe situri şi locuri istorice, ce merită să fie cunoscute de cât mai multă lume. Cred că autostrada va contribui şi la creşterea nivelului de trai al cetăţenilor din acest areal”, a mai declarat ministrul Mircea Fechet.

Autostrada Moldovei A7 are aproape 450 km de la Ploieşti (Dumbrava/A3) până la Siret, la graniţa cu Ucraina.