Persoanele fără adăpost din municipiul Botoșani au fost luate în vizorul polițiștilor comunitari, având în vedere scăderea considerabilă a temperaturilor. Un fapt mai puțin explicabil este că oamenii sunt reticenți față de ajutorul oferit de autorități, preferând să improvizeze corturi și paturi în plină stradă decât să accepte internarea în centre de urgență.

Situația socială este relevată de un raport al Poliției Locale, în care se consemnează interacțiunea dintre agenți și o persoană care dormea pe rampa de aprovizionare din zona magazinului BIG.

Având în vedere temperaturile scăzute, s-a procedat la legitimarea acesteia, fiind informată cu privire la posibilitatea de a fi solicitat sprijinul UPU pentru control medical și ulterior cazare la centrul de noapte. La momentul verificărilor a refuzat sprijinul, menționând că se va prezenta personal, în ziua următoare, la centrul de noapte”, relatează agenții comunitari.

Atitudinea nu este singulară, de aceea instituția din subordinea Primăriei a demarat o acțiune de identificare și monitorizare a tuturor oamenilor fără locuință.

„Pentru prevenirea unor evenimente neplăcute pe perioada sezonului rece, în conformitate cu prevederile art. 6, lit. d din Legea nr. 155/2010 – Legea Poliției Locale, în luna octombrie polițiștii locali au desfășurat activități de identificare a persoanelor fără adăpost de pe raza municipiului Botoșani. Astfel, au fost găsite 26 de persoane fără adăpost, fiind dispuse activități de monitorizare a zonelor frecventate de acestea”, au precizat polițiștii locali.