Angajații Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) din Botoşani au organizat, miercuri dimineaţă, un protest spontan în faţa instituţiei, în semn de nemulţumire faţă de statutul inspectorului de muncă, dar şi faţă de nivelul scăzut al salarizării.

Aceştia au întrerupt activitatea în premieră, afişând mesaje precum: „Salarizare echitabilă”, „Corelarea justă a salariilor în cadrul aceeaşi familii ocupaţionale”, „Remunerare corectă” sau „Eliminarea inechităţilor salariale”.

„Noi avem nevoie de un statut profesional al inspectorului de muncă, care ar trebui actualizat cu cerinţele noi ale societăţii. Este nevoie de susţinerea inspectorilor de muncă, care aplică amenzi foarte mari, dar care, de multe ori, sunt acţionaţi în instanţă şi în nume propriu, deşi au acţionat în interes de serviciu, în interesul legii. Mai cerem o salarizare în funcție de complexitatea și importanța muncii pentru că şi noi avem un rol important în reducerea evaziunii fiscale”, a declarat, pentru Agerpres, inspectorul Leo Kohut, care s-a aflat printre protestatari.

Proteste au avut loc şi la Casa Judeţeană de Pensii, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, instituţii din subordinea Ministerului Muncii.