Ultimul contract pe tronsoanele finanțate din PNRR pe Autostrada „Moldovei” (A7) a fost semnat miercuri cu o asociere de firme din Turcia. Este vorba de un contract de aproape 1,1 miliarde de lei pentru tronsonul 3 Pietroasele – Buzău (13,9km) din Autostrada A7 Ploiești – Buzău. Constructorii vor avea termen 20 de luni pentru a finaliza tronsonul, singurul rămas de pe A7 prin PNRR.

„Undă verde pentru toată Autostrada Moldovei, de la Ploiești la Pașcani! Prin semnarea ultimului lot din Autostrada A7, de 13,9 km, am încheiat astăzi seria contractelor necesare pentru a finaliza borna din PNRR prin care primim finanțare pentru acest proiect. Lotul Pietroasele- Municipiul Buzău era ultimul din Autostrada A7 pe care nu au fost demarate lucrările, din cauza unor multiple și succesive contestații”, a anunțat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

Contractul pentru cei 13,9 km de la Pietroasele la Buzău costurile a fost semnat cu Asocierea Nurol Inșaat ve Ticaret A.S. (lider) – Makyol Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.S. pentru suma de 1.093.470.823,76 Lei fără TVA.

Lucrările au un termen de execuție de 20 de luni de la momentul eliberării autorizației de construcție. Proiectul tehnic este deja realizat astfel că antreprenorii vor putea intra direct în etapa de execuție.

Perioada de garanție a lucrărilor ofertată conform factorului de evaluare este de 10 ani.

Lungimea tronsonului de autostradă este de 13,9 km și include construcția a 8 poduri și a unui pasaj de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 1.260 m.