Lucrările de modernizare a Drumului Național 29D Botoșani –  Ștefănești au fost recepționate, joi, de Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) din Iași.

„Recepția vine după mai bine de doi ani de muncă susținută din partea constructorului, dar și din partea colegilor de la DRDP Iași, a celor din echipa de supervizare, dar și a celor care s-au ocupat de toate documentațiile și procedurile birocratice, astfel încât să asigurăm derularea lucrărilor în bune condiții”, a afirmat Ovidiu Laicu, directorul general al DRDP Iași.

Tronsonul, în lungime de 43,34 kilometri, a suferit o serie de modificări în scopul creșterii gradului de siguranță și fiabilitate. 

Au fost reabilitate cele două poduri existente și s-au construit alte șase poduri noi, s-au amenajat 72 podețe, 18 intersecții la nivel, terasamente, 21 de kilometri de trotuar, 62 de kilometri de șanțuri și rigole pentru scurgere, 152 de drumuri laterale, 8 parcări și spații tehnice.

De asemenea, a fost îmbunătățită o trecere la nivel cu calea ferată, s-au montat parapete metalice cu nivel ridicat de protecție, s-au amplasat 67 de stâlpi cu panouri fotovoltaice și 100 de stâlpi pentru iluminarea viaductelor. Pentru zonele cu alunecări de teren, au fost construite trei viaducte.

Procesul de modernizare a DN Botoșani – Ștefănești a demarat pe 29 martie 2021, lucrările fiind efectuate de asocierea Autotehnorom SRL – Opr Asfalt SRL – Obras Publicas-y-Regadios SA – SC Evalcons Tech SRL. Garanția lucrărilor recepționate este de 84 de luni.

Investiția depășește 208 milioane de lei fără TVA, fiind derulată cu finanțare guvernamentală.