Elevii dintr-o clasă pregătitoare „Step by Step” din cadrul Liceului Pedagogic „Nicolae Iorga” din Botoșani au participat, vineri, la o activitate de informare preventivă susținută de polițiști.

Sub genericul „Copilărie în siguranță”, activitatea s-a desfășurat în colaborare cu Poliția Municipiului Botoșani, reprezentată de agent șef principal George Marandiuc și agent Simina Siminiceanu, lucrători din structura Biroului de Ordine Publică – Compartimentul Proximitate. Prelegerea a avut loc sub coordonarea învățătoarelor Mihaela Pînzariu și Andrada Corduneanu.

„Copiilor le-au fost comunicate informații adaptate vârstei privind rolul polițistului în comunitate, respectarea regulilor de protejare și a normelor de siguranță rutieră. Polițiștii le-au reamintit copiilor principalele reguli pe care trebuie să le cunoască și să le respecte pentru a fi în siguranță și le-au prezentat materiale cu recomandări pentru a adopta un comportament preventiv, atât în mediul școlar, cât și în cel familial sau de joacă. Discuțiile purtate cu elevii au vizat inclusiv siguranța pe internet și prevenirea bullyingului”, transmite conducerea unității de învățământ.

Activitatea a avut un caracter interactiv, iar elevii au participat activ și au manifestat interes în dialog cu polițiștii, fiind abordate situații reale cu care se pot confrunta.