Elevii și profesorii din cadrul Colegiului Economic „Octav Onicescu” din Botoșani au marcat Ziua Națională a României printr-un spectacol impresionant, încărcat de emoție și dinamism. Sute de tineri au format conturul granițelor țării, s-au așezat într-o ilustrare imensă a tricolorului, au dansat hora unirii și au executat coregrafii de amploare.

„Ziua de 1 Decembrie reprezintă un pilon fundamental în istoria și identitatea României, marcând momentul solemn al Marii Uniri din 1918. Profesorii și elevii, în mod special, au un rol esențial în perpetuarea și înțelegerea semnificației Zilei Naționale de 1 Decembrie. Educația devine un far al cunoașterii, iar profesorii devin ghizii care îndrumă tinerii spre înțelegerea profundă a istoriei și a valorilor naționale. Elevii sunt, la rândul lor, protagoniștii viitorului țării, iar pe 1 Decembrie ei au ocazia să își manifeste dragostea pentru România și să înțeleagă faptul că educația primită este un instrument puternic pentru a contribui la dezvoltarea societății”, au transmis reprezentanții unității de învățământ.

În acest spirit de comuniune și învățare continuă, Ziua Națională a fost celebrată în avans printr-o serie de activități specifice. Formația de dans popular a Colegiului Economic a realizat un moment artistic în curtea interioară, iar elementul inedit a fost reprezentat de un flashmob spectaculos.

„Elevii, pregătiți cu atenție și dedicare de către cadrele didactice, au surprins cu o coregrafie plină de energie și simboluri ale istoriei naționale. Cu tricolorul în mână și zâmbetele pe fețe, tinerii au format un spectacol spontan care a captat atenția și a adus emoție în inimile tuturor. Momentul culminant al flashmob-ului a fost atunci când elevii au creat împreună un steag uman imens, simbolizând unitatea în diversitate și respectul pentru tradițiile care ne leagă ca națiune”, a relatat conducerea Colegiului.

Flashmob-ul de 1 Decembrie nu a fost doar un spectacol vizual impresionant, ci și o experiență care a adus împreună elevii, profesorii și personalul auxiliar într-o atmosferă de sărbătoare autentică.

„Momentul a contribuit la consolidarea legăturilor dintre membrii comunității școlare și la încurajarea valorilor de patriotism și solidaritate. Atmosfera vibrantă și patriotismul manifestat de cei prezenți au transformat spațiul școlar într-un loc în care s-a resimțit cu putere dragostea pentru țară și unitatea națională. Acest flashmob de 1 Decembrie la Colegiul Economic Octav Onicescu a demonstrat că spiritul de unitate și dragostea pentru România pot fi celebrate într-un mod inovator și participativ”, mai subliniază coordonatorii acțiunii.

Activitățile au avut loc în cadrul proiectului educativ „Drag de România” care s-a derulat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean și Muzeul Județean de Istorie.