Primăria municipiului Botoșani a reabilitat și modernizarea a două locuri de joacă în Parcul Tineretului și pe Aleea General Avrămescu și a înființat alte două spații destinate copiilor pe strada menționată și pe Barbu Lăzăreanu.

Obiectivele fac parte dintr-un proiect cu finanțare europeană, depus în cadrul apelului Programului Operațional Regional (POR) – Axa 9, lansat de Asociația GAL Botoșani pentru Viitor.

Sprijinul financiar primit de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) pentru modernizarea infrastructurii pentru copii a fost de 548.324 lei.

Spațiile de joacă au suprafețe cu covor din tartan și sunt dotate cu mobilier urban.

În cadrul proiectului va fi înființat și un teren de sport în Parcul Tineretului.

„Este foarte important ca cei mici să petreacă timp de calitate în aer liber. Încurajăm acest obicei și transformăm spațiile de joacă destinate copiilor. De la începutul mandatului, am înființat ori reabilitat mai multe astfel de terenuri și continuăm această practică. Avem în desfășurare un alt proiect cu sprijinul căruia, la începutul anului viitor, vom avea peste 10 spații de joacă modernizate și cu respectarea tuturor elementelor de siguranță”, a transmis primarul Cosmin Andrei.

Proiectul la care șeful administrației locale a făcut referire este susținut din buget local și prevede înființarea a cinci terenuri de joacă tematice: „Ocean” pe strada Prunilor nr. 8, „Speed Park” pe Calea Națională nr. 11, „Medieval” pe strada Ștefan Luchian nr. 5, „Pompieri” în Parcul Sucevei și „Street workout” în Parcul Mihai Eminescu.