Un primar din județul Botoșani a avut o idee inedită. El a decis ca autoritățile locale să cumpere case abandonate și să le ofere gratuit tinerilor cu mulți copii.

Comuna Drăgușeni se află la aproximativ 50 de kilometri de municipiul Botoșani și are în jur de 2.300 de locuitori. Populația este îmbătrânită, iar mulți tineri preferă să plece la muncă în străinătate.

Pentru a spori natalitatea, dar și numărul de locuitori ai comunei, autoritățile locale din Drăgușeni au decis să ofere, gratuit, case familiilor de tineri cu mulți copii.

„Le transformăm în case sociale și le oferim acestor familii”

Eugen Nechita, edilul din Drăgușeni, afirmă că s-a gândit să valorifice toate aceste case abandonate și în același timp să găsească o metodă de a repopula comuna, scrie Adevărul.ro.

„Sunt familii de tineri care stau cu părinții, cu mulți copii. Am decis să rezolvăm această problemă socială, cumpărând aceste case, le transformăm în case sociale și le oferim acestor familii”, spune Eugen Nechita.

Acum Primăria caută proprietarii și se oferă să le cumpere casele. Achiziția se face din bugetul local. Prima familie ajutată s-a mutat într-o casă cumpărată în satul Podriga, din comuna Drăgușeni.

„Ne era greu așa, fără casă. Acum avem și noi un loc fără să stăm cu teama că trebuie să ne mutăm, dacă ies discuții”, spune săteanca mutată în locuința primită de la Primărie.