Polițistul din Botoșani care s-a sinucis de Sfântul Andrei pe mormântul fiicei sale ar fi recurs la acest gest din cauza șefilor care îl hărțuiau, susține liderul unui sindicat al polițiștilor.

Polițistul de 47 de ani din Botoșani, care s-a sinucis în ziua de Sfântul Andrei pe mormântul fiicei sale, Andreea, moartă la vârsta de un an, ar fi recurs la acest gest din cauza hărțuirii la care era supus de către șefii săi, a declarat Bogdan Bănică, președintele executiv al Sindicatului Național al Polițiștilor din România DECUS.

Fiica polițistului murise în urmă cu 23 de ani. În schimb, omul legii ar fi fost hărțuit în ultimul timp de șefii săi și s-a plâns de mai multe ori colegilor în legătura cu asta.

„Polițistul se plângea colegilor despre mobbing din partea unor șefi, acesta fiind în cursul unor cercetări disciplinare pentru presupuse abateri disciplinare minore. Se plângea permanent în ultimul timp colegilor despre presiunea psihică intensă și nejustificat de accentuată care se punea asupra lui în ultima vreme, din partea structurilor de control, pentru simplul fapt că întârziase introducerea unor date in SNRI”, afirmă Bogdan Bănică.