Peste 100 de forțe de ordine au organizat, sâmbătă, o razie de amploare pe raza județului Botoșani, oprind sute de șoferi în trafic și controlând mai multe localuri publice. Acțiunea „Blocada” s-a soldat cu aproape 150 de amenzi și patru dosare penale.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), în activități au fost angrenați angajații Poliției din municipiul reședință, ai Secțiilor de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și nr. 3 Hlipiceni, Gruparea Mobilă din Bacău și forțe ale Jandarmeriei din Botoșani. Scopul principal a fost prevenirea faptelor cu violență, a infracțiunilor contra patrimoniului și a consumului de droguri.

„Astfel, în cadrul activităților polițiștii au descins în 12 baruri/cluburi/discoteci, prilej cu care au fost efectuate 146 de controale corporale, fără a fi identificate bunuri interzise sau obiecte periculoase. De asemenea, au fost verificate peste 300 de autovehicule, fiind efectuate 94 de testări cu aparatul etilotest și 14 cu aparatul DrugTest, prilej cu care au fost identificate 3 persoane sub influența alcoolului și o persoană sub influența substanțelor psihoactive”, a precizat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Au fost aplicate 149 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 80.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind regimul rutier, normele de conviețuire socială, paza bunurilor și a obiectivelor, obligația de a utiliza casele de marcat electronice.