Zeci de botoşăneni s-au ales cu dosare penale pentru infracţiuni la regimul articolelor pirotehnice. Aceştia au fost depistaţi că deţineau sau comercializau astfel de obiecte cu încălcarea normelor legale. Potrivit legislaţiei în vigoare, comercializarea către populaţie a articolelor pirotehnice periculoase este pedepsită cu închisoare de la trei luni la un an.

Poliţia Română continuă şi în acest an activităţile pentru prevenirea evenimentelor negative, generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice, care au drept scop creşterea siguranţei cetăţeanului în contextul apropiatelor sărbători de iarnă.

„Precizăm la nivelul judeţului Botoşani există opt societăţi comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice. Din motive de ordine, securitate, siguranţă publică şi pentru protecţia mediului, se interzice deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment. Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articole pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului”, a afirmat, potrivit Rador, Cristian Râznic, comisarul-şef de poliţie, şeful Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Botoşani.

Conform sursei citate, în această perioadă 16 botoşăneni s-au ales cu dosare penale pentru infracţiuni la regimul articolelor pirotehnice.

„Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu cei ai subunităţilor de poliţie, au identificat şi confiscat aproximativ 16.000 de articole pirotehnice în cantitate de peste 300 de kilograme. De asemenea, au fost întocmite 16 dosare penale privind săvârşirea infracţiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept”, a adăugat Cristian Râznic.

Poliţiştii spun că în perioada următoare acţiunile de acest fel vor fi intensificate.