Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial din Suceava efectuează cercetări într-o cauză care vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, săvârşite în perioada 2018 – 2023, de către funcţionari publici din cadrul Spitalului Județean „Mavromati”, în contextul fraudării unor concursuri de ocupare a unor posturi vacante.

„În cursul zilei de 13 decembrie 2023, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 92 de locaţii situate pe raza judeţelor Botoşani şi Iaşi, din care trei sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând sediul judeţean al unui partid politic şi domiciliile unor persoane fizice”, se arată într-un comunicat.

Potrivit unor surse judiciare, au fost desfășurate percheziţii la Consiliul Județean Botoșani, sediul PSD din municipiul reședință și Primăria orașului Săveni. Se ofereau sume cuprinse între 2000 și 15.000 de euro drept mită pentru accesarea posturilor de medic, brancardier și asistent disponibile.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupţie şi din partea Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.