Președintele Consiliului Județean (CJ) Botoșani, Doina Federovici, neagă implicarea în ancheta demarată de DNA privind fapte de corupție săvârșite, în perioada 2018 – 2023, de unii funcționari publici din cadrul Spitalului Județean „Mavromati”, în contextul fraudării unor concursuri de ocupare a unor posturi vacante.

Ea a declarat că procurorii nu au ridicat niciun document oficial în urma perchezițiilor efectuate, miercuri, la domiciliul acesteia, în biroul ei și la sediul organizației PSD.

Am pus la dispoziție toate documentele solicitate de către organele abilitate. Consiliul Județean nu face parte din această speță, înțelegem că este vorba de o unitate spitalicească. Nu au fost ridicate documente sau înscrisuri oficiale. Au fost și la mine acasă și, de asemenea, nu au fost ridicate niciun fel de documente. Vorbim de o unitate sanitară care se află în subordinea Consiliului Județean. Le-am pus la dispoziție tot ce au solicitat”, a afirmat Doina Federovici.

Întrebată despre motivele percheziției efectuate la sediul PSD Botoșani, șefa administrației județene a răspuns că descinderea s-a făcut cel mai probabil prin prisma funcției de președinte al filialei pe care o exercită. Ea a arătat că nu a fost chemată la audieri la DNA şi nu i s-a adus la cunoştinţă că ar avea vreo calitate în dosar.

Probabil pentru că eu am și calitate politică. Este o procedură impusă de legislația în vigoare, au făcut percheziția de rigoare, vom vedea la final probabil despre ce este vorba. Noi ne facem treaba cu transparență și ne ducem la bun sfârșit atribuțiile care ne-au fost încredințate. Le-am pus la dispoziție toate documentele, le-au verificat și au constatat că nu au nimic de ridicat”, a precizat președintele CJ Botoșani.

Procurorii DNA au percheziționat, de asemenea, Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” și Primăria orașului Săveni, unde funcționează o secție externă a unității sanitare. În total, au fost vizate 92 de locații din județele Botoșani și Iași.

Potrivit unor surse judiciare, se ofereau sume cuprinse între 2.000 și 15.000 de euro drept mită pentru accesarea posturilor de medic, brancardier și asistent disponibile.