Consiliul Județean (CJ) Botoșani și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) au recepționat, joi, două case noi pentru 24 de copii aflați în grija statului și un centru pentru alți 30 de minori. 

Valoarea proiectului realizat din fonduri europene este de 5,5 milioane de lei, 2,5 milioane prin Programul REGIO, un milion de la bugetul de stat, iar restul de două milioane de lei de la CJ Botoșani.

Noile case au nume cu rezonanță de poveste „Hansel” și „Gretel”. Acestea au o capacitate de 24 de locuri, câte cinci dormitoare, bucătărie, cinci băi și living. Vor găzdui copiii protejați în Centrul de Plasament „Sfântul Nicolae”, unul dintre cele mai vechi din județ, care a fost închis pentru că nu mai corespundea standardelor. Beneficiarii au fost mutați în clădiri noi, moderne, mai călduroase și mai apropiate de mediul familial.

În cadrul acestui proiect, care are ca obiectiv creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale, pe lângă cele două case de tip familial, Consiliul Județean și DGASPC au reabilitat, modernizat și dotat un imobil cu scopul dezvoltării unui centru de zi pentru deprinderi de viață independentă. Acesta va deservi atât copiii, tinerii din cele două case de tip familial, cât și alți copii cu măsuri de protecție aflați pe teritoriul comunei Trușești și în imediata proximitate.

„Cei 24 de copii, care sunt beneficiarii acestei investiții, și vor locui în căsuțele noi construite, dar și cei peste 30 de beneficiari ai acestui centru de zi, vor avea, începând de astăzi, o casă nouă din toate punctele de vedere și sperăm ca serviciile oferite cu mult profesionalism de angajații Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului să vină în sprijinul acestor tineri”, a declarat Doina Federovici, președintele CJ Botoșani.

DCIM100MEDIADJI_0905.JPG