O nouă creșă va fi construită în municipiul Botoșani, în zona fostului Obor, lucrările urmând să înceapă luni, informează un comunicat al Primăriei.

Potrivit sursei citate, obiectivul este finanțat din Programul Guvernamental de construire a unor creșe noi „Sf. Ana”, derulat de Compania Națională de Investiții (CNI). De șantier va fi responsabilă Asocierea KATAR CONNEG SRL & STOOD PROJECT SRL.

Noua creșă va fi amenajată pe strada Pod de Piatră nr. 88A. În unitate vor învăța aproximativ 40 de copii cu vârstele între 1 și 3 ani.

Construcția va avea regimul de înălțime parter, separată în trei nuclee funcționale: administrativ, pentru copii și tehnico-gospodăresc. Vor fi patru dormitoare, două camere de joacă prevăzute cu vestiar filtru și grupuri sanitare, zona de primire sau cabinet medical cu izolator.

Clădirea va avea atât cu panouri fotovoltaice, cât și cu panouri solare.

Accesele în clădire vor fi separate pentru copii și personal. Creșa va fi dotată și cu rampe de acces, grupuri sanitare sau coridoare care vor putea fi utilizate de persoanele cu dizabilități. Noua creșă va avea și un teren amenajat cu spații verzi și locuri de joacă.

De asemenea, vor fi asigurate 11 spații destinate parcării pe termen scurt a automobilelor aparținătorilor.

„Am susținut că educația și infrastructura educațională sunt prioritare în acest mandat și facem pași importanți în respectarea promisiunilor noastre”, a transmis primarul Cosmin Andrei, potrivit comunicatului.

Termenul de finalizare a investiției este de 12 luni.

În prezent, singura creșă funcțională este cea municipală, care deservește 100 de copii.

În scurt timp, cea mai nouă unitate din cartierul ANL Cișmea va primi 41 de copii și va fi construită o creșă de 70 de locuri pe Șoseaua Iașului.