Ana Afloarei, o femeie din Botoșani în vârstă de 43 de ani, a găsit un mic colț de rai în inima Londrei, unde a transformat nostalgia pentru tradițiile românești într-un proiect special.

Plecată în Marea Britanie în 2015 în căutarea unui viitor mai bun pentru familia sa, Ana și-a deschis un atelier de croitorie, iar recent a decis să creeze în Londra un „colț de bunică”, potrivit Adevărul.ro.

Motivația ei de a pleca din țară a fost determinată de dificultățile întâmpinate acasă, iar Londra i-a oferit șansa de a-și construi o carieră și o viață nouă.

Deși nu vorbea o boabă de engleză la început, a avut curajul să își încerce norocul, iar dedicarea și seriozitatea ei au dat roade.

Înainte de a se muta în Marea Britanie, Ana era casnică și croitoreasă pasionată în România. La sosirea în Londra, a început prin a lucra într-un hotel, ca multe femei care se află într-o situație similară și nu cunosc limba. După 11 luni, a reușit să obțină un loc de muncă într-un atelier de croitorie, unde a avut multe de învățat.

Experiența ei în domeniul croitoriei a fost crucială pentru visul de a deține propria afacere, și spune că bunul Dumnezeu a fost de partea ei.

Ana consideră că secretul afacerii ei, și, în general, al unei afaceri de succes, constă în respectul și comunicarea cu clienții. „Oferi respect, primești respect. Calitatea este la fel de importantă”, spune ea.

„Eu sunt un iubitor de tradiții și cultură românească și cu asta mă ocup aici, știind că nu toți au posibilitatea să arate copiilor tradițiile noastre. M-am gândit că asta ar fi o idee. Proiectul a început inițial pentru sufletul meu, am creat un studio tradițional, o cameră amenajată ca pe timpul bunicilor. Așa după cum ați văzut am adus aproape de voi o adevărată comoara românească. Proiectul este realizat în totalitate pe forțele proprii cu ajutorul familiei mele”, a mărturisit Ana.

Chiar dacă locuința ei este acum în Londra, inima Anei rămâne la Botoșani. Pentru a simți că este mai aproape de locul său natal, ea și-a creat un spațiu special în care românii și nu numai se adună pentru a admira tradițiile românești și pentru a face fotografii.