Spiridușii Moșului vor poposi și anul acesta în casele a sute de copii sărmani ai județului Botoșani, proveniți din familii vulnerabile, pentru care magia Crăciunului este străină.

Devenit deja o tradiție, proiectul educațional județean „Voluntarii lui Moș Crăciun” împlinește, de aproximativ 10 ani, dorințele copiilor nevoiași, aflați sub monitorizarea Serviciului de Intervenție Specializată pentru Copil și Familie din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C) Botoșani.

Realizarea proiectului a fost posibilă datorită colaborării dintre Colegiul Național „Mihai Eminescu”, D.G.A.S.P.C Botoșani și Asociația „Tempustin”. Încă de la sfârșitul lunii noiembrie, numeroși elevi și profesori ai Colegiului Național sau membri ai asociației au donat sute de pachete care conțin haine și jucării, rechizite sau alimente, care au ajuns deja în casele copiilor din municipiu, dar și din majoritatea comunelor din județ.

„Sărbătorile înseamnă magie, bucurie, empatie, omenie, iar elevii noștri, împreună cu părinții și profesorii lor, au arătat, din nou,  că bucuria sărbătorilor este mai mare dacă îi facem și pe cei de lângă noi fericiți. Doresc să le mulțumesc tuturor celor care s-au transformat și anul acesta în spiridușii lui Moș Crăciun și au făcut să vibreze de bucurie sufletele celor au deschis cu emoție pachetele pregătite cu grijă și mult drag. Le mulțumesc pentru lecția de generozitate pe care ne-o oferă de aproape zece ani, exersând empatia și bunătatea față de semenii lor”, a declarat prof. Loredana Botezatu, președintele Asociației „Tempustin”.

Pregătite cu mult drag, pachetele au fost colectate la sediul Serviciului de Intervenție Specializată pentru Copil și Familie (SISCF) Botoșani și preluate mai apoi de către reprezentanții primăriilor din județ.

„În acest proiect de suflet, lucrăm în echipa interdisciplinară și interinstituțională pentru a ajunge toate darurile, în timp util,  la  toți copiii. Voluntarii  lui Moș Crăciun  sunt ajutați de către spiridușii D.G.A.S.P.C, întreaga echipa a Serviciului  de Intervenție Specializată pentru Copil și Familie formată din asistenți sociali și psihologi, sprijiniți la rândul lor de către primarii și asistenții sociali din comunele județului Botoșani. Putem spune că suntem o adevărată rețea interconectată inimă la inimă care lucrează în acest minunat laborator al dăruinței”, a declarat Felicia Mihai, șefa Serviciului de Intervenție Specializată pentru Copil și Familie.

(Anca SAVEL)