O femeie din Botoșani s-a enervat peste măsură când a aflat că fiica ei băuse la petrecerea de Revelion. Într-un moment de rătăcire a dat foc ușii de la apartamentul unde avea loc cheful, speriindu-i zdravăn pe toți invitații.

Curtea de Apel din Suceava a condamnat-o definitiv, pe 13 decembrie, la 2 ani și 4 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru distrugere și la plata a 2.000 de lei drept daune morale către familia căreia îi distrusese ușa prin incendiere.

Pe parcursul termenului de supraveghere, a fost obligată să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 70 de zile.

Anterior, femeia recunoscuse în totalitate acuzația de distrugere și ceruse să fie judecată în procedura simplificată, doar în baza probelor administrate în cursul urmăririi penale.

Fapta pentru care L.A.S.a fost condamnată este una neobișnuită, scrie Adevărul.ro. Potrivit anchetatorilor, pe 31.12.2020, în jurul orei 22,15, femeia s-a dus la un apartament unde fiica ei urma să petreacă Revelionul și după ce a aflat că aceasta consumase băuturi alcoolice, s-a enervat și a incendiat ușa de acces în locuință.

Proprietarii apartamentului s-au ales și cu o spaimă zdravănă, iar în final și cu paguba. Conform estimărilor lor, prejudiciul cauzat de incendiul provocat de L.A.S. s-a ridicat la 13.000 de lei.

Judecătoria din Botoșani le-a acordat daune morale în cuantum de 2.000 de lei pentru sperietura trasă de Revelion, dar nu și daune materiale în contul distrugerilor provocate de incendiu.

Păgubiții au atacat decizia la Curtea de Apel din Suceava, dar au făcut-o peste termenul legal, iar instanța le-a respins acțiunea ca tardivă și, în plus, i-au obligat să plătească și 250 de lei drept cheltuieli de judecată în apel.