Mesele festive de Crăciun sunt pline de feluri de mâncare extrem de gustoase, dar şi bogate în grăsimi şi carbohidraţi.
Medicii atrag atenţia că după perioada postului este bine să nu facem abuzuri alimentare şi să mâncăm puţin şi des.
„Majoritatea felurilor de mâncare de Crăciun, din păcate, sunt foarte indigeste, sunt pline de grăsimi saturate, sunt pline de colesterol, mai bem şi nişte băuturi alcoolice şi asta face lucrurile şi mai rele. De aceea, mare atenţie dacă avem o suferinţă preexistentă, cu atât mai atenţi să fim şi să nu ne bazăm pe faptul că un supliment alimentar, eventual nişte enzime digestive rezolvă tot”, precizează doctor Corina Zugravu.
Medicul spune şi ce neplăceri pot apărea dacă nu avem grijă la alimentaţie.
„În general avem tulburări digestive de tipul crizelor biliare, gastrită acută. Nu e vorba de ceva care să pună în pericol viaţa, dar în orice caz este foarte neplăcut şi de ce să ne stricăm sărbătorile în felul acesta. Aşadar, să ne bucurăm de sărbători şi să nu uităm să facem şi plimbări în aer liber”, mai arată Corina Zugravu.