Un tânăr de 20 de ani din judeţul Botoşani a fost reţinut, duminică, după ce poliţiştii au găsit în maşina acestuia un sfert de kilogram de canabis, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Delia Nenişcu.

Potrivit sursei citate, captura a fost făcută după ce poliţiştii au identificat în trafic, pe strada Marchian din municipiul Botoşani, un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din comuna Coţuşca, care avea un comportament suspect. Acesta a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul indicând posibila prezenţă în organism a substanţelor psihoactive.

„Mai mult decât atât, în urma controlului efectuat în interiorul autoturismului, au fost identificate cinci pungi, în care se afla o substanţă vegetală, asemănătoare canabisului, în cantitate de 250 de grame. Ulterior, cercetările au fost preluate de către poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate, faţă de tânăr fiind dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore”, a precizat Nenişcu.

Tânărul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere sub influenţa alcoolului şi deţinere ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept.