Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) din Botoșani, cu sprijinul Consiliului Județean și în parteneriat cu Batalionul 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” organizează, în data de 15 ianuarie 2024, de la ora 14:00, la Cercul Militar, a doua ediție a Concursului de recitare „Dor de Eminescu”.

Concursul își propune descoperirea și promovarea copiilor și tinerilor cu aptitudini pentru arta recitării. Participanții trebuie să recite, din memorie, o poezie la alegere din opera lui Mihai Eminescu. Durata recitării să nu depășească 5 minute.

Se acceptă participarea unui număr de maximum 5 elevi din fiecare unitate de învățământ înscrisă în competiție. Responsabilitatea selecției participanților va fi a unității de învățământ pe care cei cinci elevi o reprezintă. Evenimentul se adresează copiilor și tinerilor care îndrăgesc poeziile marelui poet și se desfășoară pe trei categorii de vârstă: clasele 0-IV, clasele V-VIII și clasele IX-XII.

Înscrierile se fac prin completarea și trimiterea fișei de înscriere (ANEXA 1) la adresa de e-mail: literatura@centrulcreatieibt.ro, până la data de 11 ianuarie 2024, ora 12:00. Confirmarea înscrierii va fi comunicată pe e-mail.

Juriul va fi alcătuit din personalități ale culturii botoșănene și va ține cont de expresivitatea interpretării, sensibilitate, aptitudini artistice și originalitate. Se vor acorda premii pentru fiecare secțiune/ categorie de vârstă. Toți concurenții vor primi diplome de participare.

Câștigătorii se vor anunța în aceeași zi. Teodor Felicanu, Ilinca Grumeza și alți tineri talentați din Botoșani vor susține momente artistice.