Direcția Județeană de Drumuri și Poduri (DJDP) a mobilizat zeci de utilaje pentru deszăpezirea principalelor artere de circulație din județul Botoșani, în urma căderilor de zăpadă abundente înregistrate de duminică până în prezent.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean (CJ), pentru toate cele patru baze de deszăpezire, au acționat 27 de utilaje cu lame și răspânditoare, fiind folosite aproximativ 800 de tone de material antiderapant.

Deși pe anumite porțiuni de drum căderile de zăpadă în cantități însemnate și viscolul au impus o intervenție complexă din partea drumarilor, la această oră toate drumurile județene sunt deschise circulației pe ambele sensuri de mers, nefiind înregistrate blocaje.

Având în vedere faptul că precipitațiile vor continua și în orele următoare, vom monitoriza permanent starea drumurilor astfel încât să se poată interveni cu promptitudine pentru prevenirea eventualelor blocaje. Avem necesarul de utilaje, avem un stoc consistent de material antiderapant, sunt îndeplinite toate premisele pentru a face față provocărilor acestui episod de iarnă autentică. Depunem toate eforturile pentru a asigura un nivel ridicat de siguranță a circulației pe drumurile județene”, a declarat Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean.

Informații detaliate privind starea drumurilor județene pot fi solicitate Dispeceratului Direcției Județene de Drumuri și Poduri, la telefon 0231/510.792.